piektdiena, 2010. gada 12. novembris

11.novembris - Lāčplēša diena!

Čiv!
   Kad beigšu šo rakstu tad jau būs sācies 12 novembris. Bet 11 novembris ir kas tāds, kas noteikti jāsvin. Ja ne piedaloties pasākumos vai apmeklējot tos vai piespraužot pie apgērba sarkanbaltsarkano lentīti, tad vismaz iededzot svecīti un noliekot to pie loga. :)

   Pats gan neiededzu svecīti, bet apmeklēju gandrīz visus pasākumus un un vienā pat netieši piedalījos. :)
Pa dienu biju aizbraucis uz svinīgo godasardzes maiņu pie prezidenta pils. Man, kurš godasardzes maiņu ir redzējis jau pārdesmit reizes, šī bija kā pirmo reizi to redzot. Bet pietiks par manīm. ^^ Bija Valdis un daudz citu valstu pārstāvju, kā arī skolēni un citi ne mazāk svarīgi ļaudis. ;) Kad godasardzes maiņa bija beigusies dzirdēju kādu sakām: " Un tas bija viss?" Man tad ir pretjautājums - Ko tad tu gaidīji? Afišā taču skaidri un gaiši bija uzrakstīts SVINĪGĀ GODASARDZES MAIŅA PIE PREZIDENTA PILS.

















   Bet lūk par aiznākamo pasākumu, kurš notika Sudrabkalniņā man ir ko teikt. Kur pie velna ir tāds Sudrabkalniņš, ja to nevar atrast ne ar GPS, ne gūgles tanti un pat ne ar 1188 palīdzību? Labprāt būtu aizgājis vai aizbraucis uz pasākumu, kas tur notikās, ja zinātu, kur tāds atrodas. To vietu tikai augstas amatpersonas un drošības dienests zina vai tā ir visiem zināma informācija?
   Bet diena vēl nav beigusies. Tālāk bija lāpu gājiens, kuru es vairāk kā par malduguns gājienu nesauktu. Vienai jaunsargu grupiņai, ja nemaldos bija lāpas visiem cilvēkiem, bet pārējiem laikam bija jāierodas pašiem ar savām lāpām, kā man to nācās konstatēt Brāļu kapos nonākot. Šī informācija acīmredzot arī ir īpaši slepena, ja reiz nav minēta Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes mājas lapā. Info par to, ka vajadzīgas lāpas atradu tagad to speciāli meklējot nacionālistu mājas lapā. Meklēju caur gūgles tanti.












Bet štrunts par to visu. Man bija interesanti, jo bija līdzi cilvēks ar ko parunāt. :)
   Nonākuši laukumā pie Okupācijas muzeja noskatījāmies dažādus koncertus un pāris paraugdemonstrējumus. Laukumā dega divi ugunskuri, kas tiešām bija lieliski, jo deva iespēju sasildīties pēc garās pastaigas no Brāļu kapiem. Vēl bez ugunskuriem, kas dotu siltumu bija iespējams dabūt tēju, ja nemaldos kumelīšu(Ja kāds zina, kas tā bija par tēju, lai dod ziņu). :)






















   Vakara nagla bija plosta nešana uz Daugavu un tā aizdedzināšana un palaišana Daugavā. :) Pašam bija liels prieks, ka viss izdevās, jo iepriekšējā dienā palīdzēju plostu atgādāt līdz Okupācijas muzejam. :) Tā arī bija tā manis piedalīšanās pasākumā. :P




















Pēc plosta aizdedzināšanas un palaišanas Daugavā devāmies iedegt svecītes. :)














    Dikti gribēju iegūt sarkanbaltsarkano lentīti, bet nebija tās laimes. Cerams nākamnedēļ paveiksies.
   Gaidu 18 novembri ar nepacietību. :)

3 komentāri:

  1. Lentīti vari sarunāt ar mani... :) Parasto, garo varu kaut vai pirmdien Mārcim skolā iedot, bet V-veida varu uz trešdienu. Vai, galu galā, Visu Latvijai! birojā var aiziet pakaļ, tas neko nemaksā.

    Bet ar informācijas izplatīšanu iet švaki, jo šis ir jau nezinkurais gads pēc kārtas, kad 11. un 18. novembrī ir lāpu gājieni un vēl visādi pasākumi, bet liela daļa cilvēku par tiem nekad nav dzirdējuši, īpaši, ja nedzīvo centrā un nekad nav trāpījušies tādu redzēt. Problēma tajā, ka šos pasākumus organizē "nepareizie" cilvēki - Visu Latvijai!, Latviešu Nacionālistu klubs un tādā garā. Tas nav ērti, tāpēc to dēvē par radikālismu un nerāda pa teļļuku. Piemēram, 2009. gada 23. augustā Baltijas ceļa gadadienā un Sirdspuksti Baltijai skrējiena noslēgumā VL! bija saorganizējuši tradicionālo uguns ceļu pie Brīvības pieminekļa - televīzijā svecītes nevienā kadrā nebija redzamas - rādīja skrējējus, koncertu, visu ko, bet, tiklīdz iededza sveces, visas TV kameras kā ūdenī iekrita... Nacionālistu pasākumu gandrīz vienīgā reklāma ir tā, ko entuziasti un aktīvisti paši izplata internetā vai, ja nu kādreiz ir, tad plakātu veidā.

    Trešā lieta - Sudrabkalniņš ir imantā. Ja pareizi atceros un saprotu no kartes, tas ir neliels koku pudurītis starp Slokas ielu, Kooperatīva ielu un Kurzemes prospektu.

    AtbildētDzēst
  2. xexexexexexe a ko tu biji iedomājies ka lapas dalīs uz vietas :D :D :D.... Un piketā arī piketus dalīs uz vietas????

    Nu kamõõõõõn Gint!!!!!

    AtbildētDzēst
  3. 18. novembra gājienā lāpas varēs dabūt, bet nav aizliegts ņemt arī savas - man ir aizdomas, ka cilvēku sanāks vairāk, kā lāpu, nav finansējums neizmērojami liels pieejams. Lielajos Rimi parasti tās lāpas pa divīti var dabūt.

    AtbildētDzēst