trešdiena, 2011. gada 12. oktobris

Ikebanas demonstrācija Kongresa namā

Čiv!
 Biju uz vēl vienu pasākumu par Japānas kultūru. Un nākamnedēļ ir doma aiziet uz vel vienu. ;) Starp citu nezinat, kur iziet fotoaparāta apkopi? Par saprātīgu summu.





 

   Noticis jau vēl viens pasākums par godu Japānas un Latvijas diplomātiskajām attiecībām. Šoreiz tas bija ikebanas paraugdemonstrējums. Ikebana ir Japānas tradicionālā ziedu kārtošanas māksla. Ikebanu, kuru man bija tā lieliskā iespēja redzēt pārstāvēja Ikebonõ skolas pārstāve. Ikebonõ skolai ir 500 gadu sena vēsture un tā ir vecākā ikebanas skola. Šīs skolas pārstāve parādīja trīs Ikebonõ skolas ikebanas stilus - Rikka, Moribana un brīvo. 


    Pasākums bija labi apmeklēts. Zāle, kurā pasākums notika bija pilnībā piepildīta. Tiem, kas sēdēja pašā zāles aizmugurē bija iespēja vērot ikebanas demonstrējumus uz lielā ekrāna. Tāpēc nebija tā, ka kāds kaut ko palaistu garām, jo priekšā notiekošais ir pārāk tālu. ikebanas procesā tika stāstīts par to kāpēc ir izvēlēti tieši šādi ziedi un tādas krāsas, ko tas viss kopā simbolizē. Piemēram smilgas simbolizē vēju un atrašanos kustībā.







  Tiem, kas nepaspēja vai vienkārši netika uz Ikebanas pasakumu Kongresa namā ir iespēja apmeklēt ikebanas paraugdemonstrējumu 13. oktobrī (ceturtd.) 13:00 Kauguru Kultūras namā Jūrmalā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru