piektdiena, 2011. gada 9. septembris

Regretters


Filma: Regretters
Gads: 2010
Valsts: Zviedrija
Mūzika: Johan Borg




   Ceturtā filma, kuru noskatījos Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma:Drosmes faktors ietvaros K-Sunī.
   Varu teikt, ka sākumā biju diezgan skeptiski noskaņots par filmu, lai gan nezināju par ko tā būs. :P Bet kad skatoties filmu sapratu, ka filma ir par diviem večukiem, kuri pārtapuši par sievietēm un tagad to nožēlo un grib pārtaisīties ar operāciju palīdzību atpakaļ var vīriešiem biju vieglā šokā. ^^ Lai arī mūzika iesūkāja un labprātāk būtu gribējis filmu bez tās. Filma ir kā dialogs starp diviem šādiem vīriem. Un viņu stāsti un uzskati par gandrīz visu atšķiras. Gan par to kas veido sievieti un kāpēc viņi pārtaisījās par sievietēm un to kas īsti ir vīrietis, gan par to kāda ir bijusi viņu pieredze esot sievietes vai vīrieša lomā. Viens no viņiem pat bija precējies veselus vienpadsmit gadus ar citu vīrieti. Pēc vienpadsmit kopdzīves gadiem šis vīrietis saprata, ka viņa sieva nemaz nav sieva. Bet tad tika iztirzātas kāds citas jautājums vai tas ko maina?
   Filma likās diezgan saistoša gan no tā viedokļa, ka tika izmantots dialoga paņēmiens - sarunas starp diviem  homoseksuāļiem, kas veikuši dzimuma maiņas operācijas un  tagad to nožēlo, gan no tā viedokļa, ka tajā bija tikai divi tēli - šie divi veči, kuri veica dzimuma maiņas operāciju.
Filma skatāma un iespējams dažā labā cilvēkā raisīs jautājumu vai mana sieva tiešām ir sieva. Un ja viņa izrādās viņš vai tas ko maina?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru