svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Conquest of Space

Filma: Conquest of Space
Gads: 1955
Valsts: ASV
Mūzika: Van Cleave


Čiv!
Sena filma. Ilgi neko tik senu nebiju skatījies.
   ASV ir iekarojusi kosmosu un domā nosūtīt kosmosa kugi uz Mēness, bet apkalpei par pārsteigumu plāni tiek mainīti un kosmosa kugim jālido uz Marsu. Kuga generalis(Tāda pakāpe bija augstākstāvošajam virsniekam) ir īsteni dievbijīgs vīrs, kura dēļ kuga apkalpe nonāk neapskaužamā situācijā.

   Filmu pilnīgi legāli un par brīvu var noskatīties youtube. Filma ļoti laba ņemot vērā, ka cilvēks pat nezināja kā Marss īsti izskatās un kādi apstākļi būs kosmosa apkalpei ceļojuma laikā. Runājot par ceļojuma laiku. Kugim esot ceļā uz Marsu tam gandrīz uztriecas asteroīds(Vai komēta?), kuram ir ideāla apļa forma, kura atgādina golfa bumbiņu. Tas bija interesanti, bet uzmanība jāpievērš faktam, ka pēc asteroīda palika dažādas atlūzas. Tīri reālistiski.
   Vienmēr paticis, ka kosmosa filmās rāda to ka cilvēki dzīvo minimālismā. Šai filmā tas attiecas tikai uz mēbelēm. Pārtikas ziņā sajūta bija tāda it kā atrastos labākajā ēstuvē. Izņemot tos nelaimīgos, kuriem bija jārij tabletes ar uzturvielām. Neesmu nekāds eksperts, bet vai cilvēkam kaut kas nav jāēd, lai nesabojātu kuņgi? Laikam tā izskatījās tīri (ne)pievilcīga nākotne dažiem indivīdiem, kur tev nav jādara nekas īpašs, lai paēstu - apēd divas trīs tabletes un pusdienas apēstas(paēstas). :D
   Interesanti bija tas, ka ūdens bija pudelēs ar salmiņu, bet tas tāpat tika liets glāzēs. Vēl interesantāk palika, kad apkalpes loceklis uz Marsa virsmas atradās skafandrā, bet novilka cimdu, lai pataustītu zemi un pateiktu, ka tā ir auglīga. ^^

Kopumā laba filma ar labiem specefektiem un ciešamu aktiermākslu. Noskatieties, ja esat SCI-FI un piedzīvojumu žanra piekritēji. ;) Ekrānšāviņi nav. Gribat tos tad ejat uz IMDB vai Youtube. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru