svētdiena, 2011. gada 31. jūlijs

Geocaching - Night ride II

Čiv!
   Pirms sešām stundām no Studijas 53/10 izbraucām uz Mežaparku, lai piedalītos geocaching pasākumā Night ride II. Pašlaik sēžu istabā un pēc mazliet aukstas dušas esmu izlēmis, ka tomēr kaut kas par to kas tur darījās arī jāuzraksta.

   Sākās viss ar vakardienas, tas ir aizvakardienas, Jolantas piedāvājumu. Tā kā citu neko neesmu ieplānojis pieteicos. Jane, lai labāk aizmigtu arī pieteicās. Sagaidījām vakaru. Pulkstens pusdeviņi, deviņi - Mārtiņš vel joprojām nav. Mārtiņš ir vēl viens slēpņotājs(latviskots geocacher - un man LV versija patīk labāk. :P). Pēc mazas panervozēšanas, ka nepaspēsim līdz desmitiem nopirkt desiņas un aizbraukt uz Mežaparku, esam nokļuvuši Mežaparkā. Problēmas sākās iebraucot mežā, mans velo nav paredzēts mežam ar saknēm un smiltīm. Bet par spīti visam tikām līdz sākuma punktam, kur jau bija savākušies kaudze cilvēku, kuriem tika izdalītas kartes ar meklējamajām koordinātēm un karte. Spēles mērķis sameklēt 25 punktus, kur pieraksti noteiktus skaitļus izskaitot taures uz pastkastītēm, paviesojoties pie Vācijas vēstniecības rezidences, saskaitot un atņemot ciparus, maldoties pa mežu dzenoties pakaļ gaismiņām no atstarotājiem. ^^ Kad esi savācis ciparus gaida matemātisks uzdevums, kuru atrisinot uzzināsi gala koordinātas, kur cept desu, iedzert aliņu vai kõlu.
   Pa mežu nebraukājos, jo saudzēju velo. Kā nekā tumšs, kā peklē - ņu gandrīz. :P Satikām cilvekus, kuri jau bija atraduši gandrīz visus punktus, kamēr mēs vien dažus. :D Bet īpaši nepārdzīvoju, jo balvā nekā nebija ne ātrākajam, ne lēnākajam.
   Izbraukājuši krustām šķērsām Mežaparku uzzinājām visus ciparus, atrisinājām matemātikas uzdevumus un izrēķinājām gala koordinātes, bet tad mūs sagaidīja nepatīkams pārsteigums. Tās rādīja tikai pārdesmit kilometru nepareizā vietā. :D Izrēķinājām vēlreiz - rezultāts tāds pats; atklājām kļūdu - rezultāts vēl joprojām kļūdains, bet šoreiz tikai ar pārsimt metru novirzi. Neko darīt, nācās zvanīt pasākuma organizētājam, lai noskaidrotu vai visu esam pareizi noskaidrojuši. Mārtiņš pazvanīja un noskaidrojās, ka uzdevumā ir kļūda - tātad pat tad, ja tu visu atradi pareizi tu neatradīsi pareizās gala koordinātas. :( Tāpēc organizators pateica adresi, kur ierasties. Ieradāmies. Ņu teikšu, kā bija. Nekā īpaša par to, ka katras dalībnieks samaksāja 1 Ls dalības maksu. Nebija mūzikas, daži vienreiz lietojamie trauki. Pasākumam dodu puvušu cepumu. Labi, ka biju kopā ar draugiem. :)
   Kopā nobraucām ap 20 km, apēdām pāris desu, izdzērām pa kādam litram kõlas un kvasa. Nākamreiz pasākumam jāpagatavojas vairāk un organizatoriem stipri vairāk papūlēties. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru