otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Judge Dredd

Filma: Judge Dredd
Gads: 1995
Valsts: ASV
Mūzika: Alan Silvestri 


   Nolēmu noskatīties filmu no sava mīļākā žanra - zinātniskās fantastikas(SCI-FI).  Protams ir arī distopija - šo vārdu īsti nesapratu, bet apskatoties vārdnīcā sapratu, ka nebiju tālu no iedomātā.
   Filmas sižets - Tālā nākotnē cilvēki ir spiesti dzīvot milzīgās lielpilsētās(megalopolise?), kuras ir apjoztas ar sienām, lai pasargātu? no tuksneša vējiem.

Tā kā esošā tiesu sistēma vairs nedarbojās tad tiek izgudrots jauns līdzeklis cīņai ar noziedzību un kārtības nodrošināšanai - Tiesnesis - policists, kura varā ir spriest tiesu bez tiesas. Viens no šiem Tiesnešiem ir leģendārais Tiesnesis Dredd. Tiesnesis Dredd tiek nepatiesi apsūdzēts noziegumā, kuru viņš nav pastrādājis. Ceļā uz soda izciešanas vietu viņa transports tiek notriekts un iegūstot negaidīto brīvību Tiesnesis Dredd dodas atrast un apturēt viņu apmelojušos ļaundarus.
   Filma likās ļoti aizraujoša un ļoti iespaidīgiem specefektiem. Parādoties pirmajai ainai, ar lidaparātu, biju pārsteigts par to cik lieliski un reālistiski tā izskatījās. Tērpi gan likās uzspēlēti bezgaumīgi, bet tai pat laikā parādīja atšķirības starp Tiesnešiem un pārējiem ainās redzamajiem cilvēkiem. Tiesneši izskatījās zeltā un zīdā tērpti, bet tai pat laikā parastie civilie bija ģērbušies haki krāsas lupatās, sarkanos lateksa apģērbos u.c., acīmredzot, lai parādītu sociālās atšķirības starp attiecīgajiem tēliem un palielinātu skatītāja simpātijas pret Tiesnešiem.
   Kad skatījos cauri visām Silvestra Stallones filmām, jau no paša sākuma ievēroju to pašu, ko citi - uzspēlētos tekstus un kustības. Cik smieklīgi tas viss likās brīdī, kad tikai apskatījos vai ir vērts skatīties filmu. Un tad noskatoties secināju, ka bez uzspēlētajām emocijām, tekstiem un kustībām filma nebūtu sanākusi tika laba un baudāma.
  Kopumā tiešām iesaku noskatīties šo filmu, ja apnikuši Holivudas pēdējā laika mēsli, Franču melodrāmas, Korejas trilleri, Japānas komēdijas u.c.   







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru