ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Lieldienu Donors

Čiv!
   Šodien bijām uz www.studentnet.lv, Latvijas Universitātes un Valsts Asins Donoru Centra organizēto Lieldienu Donors 2011 pasākumu LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. :)

  Pasākumu atbalstīja daudz un dažādu grāmatnīcu, muzeju, apvienību u.c.
   Sākās viss kā parasti. Pamodos tikai kādas pārdesmit minūtes pēc Mārča īsziņas, ka tiekamies LU. Nesteidzoties sagerbos, jo tāpat zināju, ka nokavēšos. Devos uz autobusu un braucu uz centru un man par pārsteigumu nonākot centrā bija tikai pāris minūtes pāri desmitiem, tā ka īpaši nebiju nokavējis. :)
   Aizgāju uz LU un tur jau zināmā kārtībā, bet savādākā vietu izkārtojumā, sāku iziet visas procedūras. Pieregistrēšanos, hemoglobīna un asins grupas pārbaudi(tiem, kam pirmā reize), tālāk uz asins spiediena pārbaudi un sirds paklausīšanos. Pēc tam, ja esi atzīts par derīgu dodies saņemt maisiņu ar uzkodām - ūdeni, cepumiem, vafelītēm, hematogenu, suliņu - tas viss, lai cilvēks, kurš nav ēdis vai sen ēda brokastis iegūtu energiju un nepieciešamās uzturvielas. ;)
   Mani protams atzina par derīgu. Paņēmu maisiņu, ātri izdzēru puspudeli ūdens, kad man jau bija jānodod asinis. Apsēdos krēslā, kur no kreisās rokas ņem asinis. Šoreiz jau vieglāk pārnesu adatas ieduršanu vēnā un pat kādu brīdi pavēroju kā maisiņš pildās ar asinīm. ^^
   Uz beigām gan palika tā ne visai. Laicīgi paprasīju ožamo spirtu un beidzās viss tā tīri neko, ne atslēdzos, ne reiba galva. Nākamajā reizē vispār nevajadzētu būt problēmām. :) Atslēdza mani no sistēmas un devos tālāk, lai ieraksta grāmatiņā(asinsdonora apliecībā). Biju jau aizmirsis, ka par asins nodošanu dod 3Ls tāpēc biju mazliet pārsteigts, kad man pasniedza naudu. :D Protams patīkams pārsteigums. Nākamais pārsteigums bija, kad mani nosūtīja pie nākamā galda un tur man vēl iedeva visādus labumus. Grāmatu no apgāda Zinātne, brīvbiļeti uz vienu no 5 muzejiem pēc izvēles - Rīgas Kino muzejs, Latvijas Ugunsdzēsības muzejs, Rīgas Porcelāna muzejs, Mencendorfa nams, Latvijas Dabas muzejs. Bez tā visa vēl iespēju noskatīties izrādi "Ādama stāsts" par trīs latiem. Kartiņu ar interesantu Anetes Meleces ilustrāciju, LU zīmuli(labi izskatās, jāgaida skola, lai izmēginātu kā rakstās).
   Un visā visumā ļoti daudz cilvēku ieradās uz šo lielisko akciju. :) Cepums visiem tiem, kas atnāca.

Dikti daudz sarakstīju. :P

Papildināts. Redz kur arī video.

1 komentārs: