trešdiena, 2011. gada 9. marts

Grāmatas LU HZF

Čiv! Atkal jau sen neko neesmu rakstījis. Tā iet, ja nav pastāvīga interneta pieslēguma. :(
   Gribēju pastāstīt par kādu notikumu, kas saviļņoja un iepriecināja daudz, jo daudzus esošos un cerams iepriecinās topošos studentus. Japānas vēstniecība ar Japānas Fonda (Japan Foundation) un Izdevēju asociācijas kultūras apmaiņas veicināšanai (Publishers Association for Cultural Exchange) atbalstu uzdāvināja LU HZF Austrumpētniecības bibliotēkai vairāk nekā 500 grāmatu - tai skaitā žurnālus, manga(komiksus japāņu stilā), grāmatas par mākslu, ēdieniem, sportu kā arī daiļliteratūru.
   Man kā vienam no LU HZF studentiem tas ir īpaši patīkami, jo tagad būs iespēja paņemt rokās "dzīvu" grāmatu japāņu valodā un mēgināt izburtot, kas tur rakstīs. ^^ Citi teiks, ka to pašu var darīt uz datora ekrāna - teikšu godīgi, ka man riebjas lasīt uz datora ekrāna vairāk par pāris rindkopām, kur nu vēl veselu grāmatu un ja tev vēl pie tā visa jāsasprindzina redze. Lai dzīvo grāmatas!!! Banzai!!! :)
   Ko lai saku par pašu pasākumu. Bija ieradušies daudz un dažādi ļaudis - Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Takaši Osanai (Takashi Osanai), LNB pārstāve, kuras vārdu diemžēl nevaru tagad atrast, bet tas būs video, Edgars Katajs, bija arī LU pārstāvis, bet neatceros, kas viņš tāds un vēl citi ļauži, un kur tad nu bez studentiem. Tas nozīmē, ka jāskatās video. ;)
Starp citu Japānas vēstnieks LV Takaši Osanai runāja gan angliski(ļoti labi), gan latviski(ar lauzīšanos, bet visu varēja saprast). Cepums viņam par šo izgājienu.
Ņu un tas arī viss. Video drīzumā. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru